Nest Wiefke

Wiefke en Joep(Vamos Chica v.h. Haskerhus) 

verwachten in  het najaar van 2020 een nest. 

 

Bent u  geintresseerd  in een pup van onze Wiefke dan kunt u contact met ons opnemen via  wiefke37@gmail.com of telefonisch 0528-321661 of 06-22219081

Het nest zal worden gefokt conform de regels van de schapendoesclub.

 

 

Voor de nieuwe eigenaren

 

Bij overdracht aan de nieuwe eigenaar gaan er een koopovereenkomst, de stamboom, het registratiebewijs en het DNA profiel mee, alsmede een map met heel veel informatie over de schapendoes van pup tot volwassen hond.  Tevens krijgen de pups een aantal cadeautjes mee van de fokker en de reu-eigenaar. Maar ook een aantal speeltjes uit het nest waar hun geur nog aanzit zodat het de overgang naar de nieuwe eigenaar makkelijker maakt.

De pups worden in huis geboren zodat zij alvast kunnen wennen aan de alledaagse geluiden van o.a. tv, radio, stofzuiger afzuigkap. Maar ook  vanaf de leeftijd van 4-5 weken krijgen ze dagelijks geluiden van vuurwerk, onweer en diverse dierengeluiden  te horen.

Tevens maken de pups de  kennis met de diverse ondergronden zoals, gras, steen en grint die rondom ons huis liggen. Als ze hun 1e enting hebben gehad gaan ze allemaal mee in de auto naar het bos en mogen daar lekker spelen. 

Verder leren wij de pups alvast aan een riempje te lopen zodat de nieuwe eigenaren hier verder mee kunnen. Dat betekent dat de pups ook apart gesocialiseerd  gaan worden.